El deute de les administracions públiques a l'Estat s'ha situat fins als 1,2 bilions d'euros a l'agost, xifra que suposa un augment de 26.703 milions d'euros respecte al registre del desembre del 2018, segons va publicar ahir el Banc d'Espanya.

Comparat amb el mateix mes de l'any passat, es va produir un increment del deute de 34.928 milions d'euros. Segons fonts del ministeri d'Economia, el saldo mensual té una evolució volàtil i molt condicionada per la concentració d'emissions en els primers mesos de l'any i dels venciments al gener, abril, juliol, octubre i per primera vegada al novembre.

Per administracions, l'augment del deute de l'Estat i de la Seguretat Social explica gairebé tot l'increment del deute públic a l'agost, atès que l'endeutament de comunitats i corporacions locals es va reduir.

En concret, el deute de l'Estat va créixer el 0,27% respecte al mes de juliol, fins els 1,055 bilions d'euros, i respecte a l'any anterior va repuntar un 3,2%.

La publicació de l'indicador per part del Banc d'Espanya només inclou la quantitat en milions d'euros i no la ràtio.

En aquest sentit, per a l'estimació de la ràtio a 31 d'agost del 2019, es pot fer una interpolació lineal entre el darrer PIB nominal conegut i el previst el 31 de desembre del 2019. Amb aquesta metodologia, s'hauria situat en el 97,38% del PIB.