Un total de 132.317 cotxes de segona mà venuts a Catalunya del començament d'any ençà tenen més de 10 anys d'antiguitat, fet que suposa gairebé el 60% del volum de vehicles d'ocasió comercialitzats en la comunitat autònoma (223.186), segons les dades de la patronal espanyola de concessionaris Faconauto.

En un comunicat, Faconauto ha destacat que la xifra de cotxes de segona mà venuts de més de 10 anys a Catalunya és superior a les vendes de vehicles de nova matriculació, que en el transcurs de l'any ha ascendit a 130.961 unitats.

En l'acumulat de l'any, les transferències de vehicles d'ocasió han augmentat un 0,4% a Catalunya, situant-se com una de les úniques sis comunitats autònomes que han vist créixer les seves vendes de cotxes d'ocasió al llarg d'aquest 2019.

Per canals de venda, el 22% de les operacions s'han concentrat en els concessionaris amb 35.664 unitats, i respecte als altres canals s'han registrat increments de vendes en les importacions (14,1%), el "rènting" (7,5%) i particulars (3%).

Per combustibles, el dièsel ha acaparat el 60,8% de les vendes de vehicles usats, seguit de la gasolina (37%), encara que destaca també l'augment en un 88% de les vendes de vehicles elèctrics al setembre, amb 303 unitats comercialitzades.

En el conjunt d'Espanya, els cotxes de més d'una dècada suposen el 60% del mercat del vehicle d'ocasió, les vendes dels quals han caigut un 0,3% respecte al mateix període de l'exercici anterior fins a arribar as gairebé 1,5 milions de turismes.