El sindicat independentista Intersindical-CSC considera insuficient per a Catalunya el sou mínim actual de 900 euros i proposa que aquest s'elevi fins als 1.320 euros per compensar el cost de la vida més elevat en aquesta comunitat per comparació amb la mitjana espanyola.

El portaveu i la vicesecretària general de la Intersindical, Sergi Perelló i Núria Ferràndis, respectivament, han presentat aquest dijous en conferència de premsa la seva proposta de sou mínim per a Catalunya, que han calculat tenint en compte les recomanacions d'organismes com l'Organització Internacional del Treball (OIT).

Els 900 euros del sou mínim actual a Espanya són "clarament insuficients a Catalunya", atès que el cost de la vida és fins un 30% més alt que en altres autonomies, segons un comunicat del sindicat.

Segons el seu parer, "fixar un sou mínim homogeni en tot l'Estat implica que es generin desigualtats entre les classes treballadores més empobrides de cada territori, dotant a algunes de més poder adquisitiu que a altres".

El sindicat independentista ha instat agents socials i econòmics, els sindicats i els polítics a crear un "front comú" per reclamar aquest sou mínim de 1.320 euros, i ha emplaçat en concret el Govern a "donar passos efectius" en aquesta direcció en l'àmbit de les seves competències.

Així, ha demanat a la Generalitat que limiti la contractació pública a aquelles empreses que paguin als seus treballadors, com a mínim, aquesta quantitat, així com que inclogui una rebaixa de l'IRPF a les rendes més baixes en els pressupostos catalans per al 2020.