Mig miler d'empreses han utilitzat la finestreta Brexit d'Acció per assessorar-se i preparar-se davant de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, segons dades que va fer públiques ahir la consellera d'Empresa, Àngels Chacón. La majoria de les consultes són sobre regulació, llicències i fiscalitat (per exemple per l'aplicació de l'IVA), però també sobre duanes i aranzels. A més, hi ha inquietuds sobre logística, transport, inversió directa i mobilitat dels treballadors.

Les empreses que han preguntat més a l'oficina d'Acció són les de béns de consum, química i plàstics, i les de TIC i transformació digital, però també destaquen les de serveis, el tèxtil-moda, la consultoria i recursos humans i la logística-distribució. Segons la consellera Chacón, la finestreta Brexit ofereix «solucions reals en matèria de duanes, fiscalitat, logística, marc regulador, marc legal, mobilitat de treballadors, marc financer, estratègia i model de negoci». En aquest sentit, considera que el Govern ha de prendre mesures per «mitigar l'impacte en l'economia productiva» del Brexit, «sigui quin sigui l'escenari final» de sortida britànica.

Durant les consultes sobre el Brexit, les empreses han pogut fer una autodiagnosi online de 15 minuts per analitzar l'impacte de la seva exposició al Brexit. També han rebut assessorament personalitzat per fer plans de contingència i resoldre dubtes.