La Casa Llotja de Mar va tornar-se a vestir de gala ahir un any més per homenatjar les empreses que aquest any fan un aniversari emblemàtic (50, 75, 100, 125, 150, 175 i enguany fins als 200 anys) en el marc del tradicional Dia de la Cambra.

L'acte, que ja arriba a la seva vint-i-tresena edició, va ser conduït per Espartac Peran, que ha posat en relleu l'esforç i la dedicació del teixit empresarial per construir una Catalunya forta econòmicament.

Per la comarca del Berguedà, fins a nou empreses van pujar a l'escenari a recollir el guardó. Pastisseria Ballarà de Puig-reig, Sabateria les Novetats de Gironella i Foto Luigi de Berga pel seu centenari. Cal Coloma de Berga, pels 75 anys. I pels 50 anys, Construcciones Solà Cardona de Gironella, Eifa Roba per a la mainada de Berga, Restaurant Castell de l'Areny de Castell de l'Areny, Estació de Servei Vilalta de Cardona i La Cabana Restaurant Bar de Berga.

Per la comarca de l'Anoia, es va premiar l'Institut Pere Vives Vich d'Igualada pels seus 50 anys de trajectòria empresarial.

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, va fer el discurs inaugural de l'acte i va felicitar totes les empreses guardonades, tot elogiant-ne la constància i l'esforç per haver arribat fins aquí. Canadell va remarcar durant la seva intervenció que «l'economia catalana és una de les economies més pròsperes».