Banc Sabadell ha disparat el 216% el seu benefici fins al setembre, fins a 783 milions, i rebutja participar en una nova ronda de fusions, ja que assegura que té el focus posat a seguir millorant els seus resultats després del cop del 2018 i obtenir el màxim retorn en el curt termini de la seva filial britànica, TSB.

De moment, el negoci al Regne Unit segueix restant en el compte de resultats, però no com el 2018, quan va haver d'assumir una despesa extraordinària per la seva migració tecnològica, la qual cosa ha permès que el benefici del grup arribés fins al setembre a 783 milions d'euros, més del triple que un any abans.

El conseller delegat del Sabadell, Jaume Guardiola, va insistir ahir en roda de premsa que el grup ha de millorar la seva eficiència, especialment al Regne Unit, la qual cosa comportarà ajustos de plantilla i el tancament de sucursals. En el cas d'Espanya, el banc preveu clausurar unes 200 oficines, fet que suposa gairebé el 10%.

Tot i així, el número dos del banc va destacar que el marge d'interessos del banc va créixer durant l'últim trimestre, fet que s'explica perquè té més pimes com a clients i més hipoteques fixes, la qual cosa els permet «defensar-se millor» davant els tipus d'interès.

Aquests tipus negatius, que fan que el banc pagui pels diners que aparca al Banc Central Europeu (BCE), tenen un cost que acabarà traslladant-se als clients.