Més de 15.000 treballadors del sector de la logística i del transport de mercaderies per carretera de la demarcació de Barcelona estan cridats a una vaga de 24 hores des d'avui a les 10 del vespre.

Els sindicats han convocat l'aturada per reclamar millores salarials després de nou anys de sou congelat i de negociacions de conveni bloquejades. Els representants laborals també s'oposen a regularització de la jornada de dilluns a diumenge que proposa la patronal.

Les organitzacions empresarials de la logística i transport Uno i Transcalit no s'han presentat a la reunió que es va convocar per a dilluns a la seu del departament de Treball per evitar l'aturada al·legant problemes d'agenda.

Per garantir el servei essencial de transport, el Govern ha decretat uns serveis mínims segons els quals els transportistes només mouran productes que no siguin susceptibles de conservar-se més enllà de 24 hores i els establiments sanitaris i farmacèutics s'hauran d'abastir amb la mateixa plantilla que un dia festiu.