L'euríbor, l'índex en el qual es troben referenciades les hipoteques espanyoles, va tancar el mes d'octubre al -0,304% davant del -0,339% del mes anterior. En taxa diària, l'índex va tancar al -0,273%, la tercera xifra més baixa de la sèrie.

Les hipoteques de 120.000 euros a 20 anys amb un diferencial d'euríbor +1% que s'hagin de revisar experimentaran una rebaixa d'uns 109,44 euros en la quota anual respecte del mateix període de l'any passat, o el que és el mateix, 9,12 euros al mes.

L'entorn no va canviar i la progressiva desacceleració econòmica podria precipitar noves mesures expansives pel Banc Central Europeu, si bé acaba de reactivar el programa de compra d'actius i de rebaixar la taxa de dipòsit fins al -0,5%.

Préstecs més baixos

Els clients amb hipoteques de tipus variable continuen sent els beneficiaris més grans en aquest context. A més a més, la firma d'hipoteques va caure al mínim dels últims tres anys, la qual cosa suposa un abaratiment en el preu dels préstecs per part de les entitats bancàries.