06 de novembre de 2019
06.11.2019
Regió7

S'aprova l'avantprojecte de llei de Cambres de Comerç

La norma pretén reforçar la funció de dinamització de les cambres

05.11.2019 | 23:16
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell

El Govern va donar llum verd ahir a la memòria preliminar de l'avantprojecte de llei de Cambres de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Catalunya. L'objectiu de la llei és adequar el marc normatiu de les cambres a l'actual situació socioeconòmica, de manera que puguin fer les funcions de suport i promoció de l'activitat empresarial en un context de seguretat jurídica i viabilitat econòmica. Amb la nova legislació es pretén superar les dificultats financeres que va suposar per les cambres l'eliminació del recurs cameral permanent i adaptar la Llei bàsica de cambres vigents a Espanya.

La nova llei especificarà també el paper, les funcions i el règim econòmic de les cambres, amb l'objectiu que esdevinguin una xarxa d'agents per a la dinamització econòmica i empresarial a tot el territori. A més la normativa preveu «millorar els mecanismes de coordinació i col·laboració», entre les administracions, cambres i empreses. Ara s'obre un procés de consulta pública de quinze dies per tal que els interessats en aquesta norma puguin fer les seves aportacions.

El Govern va començar a elaborar una Llei de Cambres el 2016, un tràmit que finalment va quedar interromput el 2017 per l'aplicació de l'article 155. Després de les eleccions del maig passat, l'executiu català va reprendre la tramitació de la norma des de l'inici per «afavorir el diàleg amb les corporacions» i aconseguir que la llei «respongui millor a les necessitats del teixit productiu català».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook