Les associacions d'empresaris dels polígons dels Dolors, Pont Nou, els Trullols i Bufalvent van anunciar ahir que han arribat a un acord per mancomunar la gestió dels polígons de Manresa. L'encarregada de liderar aquest projecte, que de moment no tindrà entitat jurídica, és Montserrat Ambrós, gerent de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent.

La unió d'empresaris de polígons de Manresa permetrà crear una única interlocució entre les empreses i les administracions públiques, sobretot l'Ajuntament de Manresa. «Estem convençuts que facilitarà la comunicació», va afirmar ahir Ambrós.

Un altre dels objectius comuns de la unió és fomentar la cooperació i el treball en xarxa de totes les empreses dels polígons de la ciutat. Les associacions que han signat l'acord també volen promoure que les empreses s'impliquin en la gestió i la millora dels polígons.

Segons els representants de les associacions, el nou model de gestió mancomunat facilitarà la participació de les empreses en els processos de priorització de l'assignació de recursos municipals als polígons i la col·laboració en el disseny i l'aplicació de les polítiques industrials i comercials de l'administració municipal, atès que la comunicació amb el consistori manresà serà més fluïda.

Finalment, les associacions d'empresaris dels polígons de Manresa asseguren que aquest nou ens de gestió permetrà impulsar projectes estratègics i de prestació de serveis de valor afegit als polígons, i dignificar i millorar els espais industrials perquè les empreses i els treballadors puguin desenvolupar adequadament la seva activitat.

El vicepresident del polígon industrial de Bufalvent, Bernat Ladrón de Guevara, va explicar que els quatre polígons de Manresa tenen característiques i necessitats diferents. Tot i això, els uneixen els mateixos reptes. Segons va dir, Bufalvent és un referent pel que fa a l'associacionisme i un model a seguir. «Bufalvent té seguretat privada, una escola bressol per a la gent que treballa aquí, va ser el primer polígon no tecnològic de Catalunya que va tenir fibra òptica. Tots aquests aspectes que han estat factor de millora a Bufalvent es poden replicar a la resta de polígons de la ciutat», va assegurar.

Gestió publicoprivada

Segons les associacions d'empresaris, els polígons que disposen de mecanismes de gestió basats en la col·laboració publicoprivada són «més endreçats, més dinàmics, amb més serveis i més competitius». Aquest model, que ha caracteritzat la gestió dels polígons de la ciutat d'ençà del naixement de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent el juny del 1990, també guiarà el pla d'acció del nou ens mancomunat.

La unió de les associacions d'empresaris dels polígons de Manresa representarà 560 empreses i 5.700 treballadors. Segons dades de la Seguretat Social, a Manresa hi ha 22.625 treballadors assalariats i, per tant, els treballadors dels polígons representarien el 22% de la població ocupada de la ciutat.