09 de novembre de 2019
09.11.2019
Regió7

ICL va vendre 1,3 milions de tones de sal i gairebé 1 milió de potassa l'any passat

L'empresa destaca la millora de la seguretat en la Memòria de Sostenibilitat

08.11.2019 | 23:29

ICL Iberia va fer pública ahir la cinquena edició de la Memòria de Sostenibilitat. Es tracta d'un exhaustiu document que recull els indicadors de l'empresa relatius a l'exercici del 2018.

Amb aquesta publicació, ICL manté el seu «compromís de transparència i responsabilitat social», segons va afirmar l'empresa en una nota de premsa.

Entre les dades, destaca el rècord de producció i venda de mineral: s'ha venut més sal que mai, 1.281.509 tones. Les xifres de la potassa també són bones, amb 944.389 tones venudes. La Memòria també reflecteix la inversió de 64 milions d'euros que l'empresa va fer l'any passat i la generació d'un valor econòmic directe de 287 milions.

Carles Aleman, president d'ICL Iberia, va afirmar ahir que el 2018 va ser un any de millora en processos, producció i eficiència: «Hem millorat el procés de treball i, en conseqüència, la nostra eficiència tant a les mines com a les plantes. Aquesta millora es reflecteix, en part, en l'augment de la producció de potassa i sal i les seves vendes respecte a l'any anterior. Però el 2018 també és l'any en què s'ha inaugurat la planta de purificació de sal a Sallent. Una instal·lació a través de la qual produïm sal purificada per al sector del desgel de carreteres i que, en el futur, servirà per a la restauració dels dipòsits de sal».

Un altre dels aspectes positius de les dades de la Memòria de Sostenibilitat del 2018 és la millora en la seguretat dels treballadors i treballadores d'ICL. I és que les xifres mostren una disminució tant de la freqüència com de la gravetat dels accidents. Segons ICL, la inversió en formació en seguretat es tradueix en una clara reducció de les ràtios d'accidentalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook