El president de la Generalitat, Quim Torra, va anul·lar la seva assistència, ahir a la nit, a l'acte de lliurament de les Medalles d'Honor i els 12ens premis Carles Fer-rer Salat que concedeix Foment del Treball, després de declarar durant hores en el judici per desobediència a la Junta Electoral Central. Torra es va posar en contacte amb la patronal catalana a última hora de la tarda per informar que no seria present a l'acte, un dels més importants que organitza anualment Foment, adduint el cansament per la compareixença davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El president català havia de participar en el sopar de lliurament dels guardons, un acte en el qual hagués coincidit amb tres ministres del Govern en funcions: Nadia Calviño (Economia), María Jesús Montero (Hisenda) i Margarita Robles (Defensa). Les mateixes fonts de la Generalitat van apuntar que Torra també va anul·lar la seva assistència a la gala People in Red, que organitza la Fundació Lluita contra la Sida.

En l'acte de Foment, el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, va reclamar a l'Executiu central aprofitar l'«oportunitat» que es presenta i «reprendre el camí» de l'anomenada declaració de Pedralbes perquè sigui possible «obrir una nova etapa de diàleg i negociació». El vicepresident va recordar que es compleix ara un any de l'esmentada declaració de Pedralbes.