19 de novembre de 2019
19.11.2019
Regió7

Nissan para 10 dies una línia de producció de la zona Franca i envia a casa 800 treballadors

La mesura s'allargarà fins al 25 de novembre i afecta la línia de la «pickup»

19.11.2019 | 09:56
Cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan.

Nissan ha paralitzat 10 dies una de les seves dues línies de producció a la planta de la Zona Franca de Barcelona i ha enviat temporalment a casa a 800 treballadors. La línia aturada és la que fa el muntatge de la 'pickup' de Nissan, que també fabrica per Renault i Mercedes.

En canvi, la línia de fabricació de la furgoneta elèctrica Env200 està operativa. L'aturada de la línia de la 'pickup' arriba després que Nissan garantís a la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, el seu compromís amb continuar a Barcelona. La línia estarà aturada fins al 25 de novembre, i els treballadors compensaran els dies a través d'una mesura pactada en el conveni que preveu que, si cal, es treballi en festius.

Amb tot, la fàbrica de Nissan està actualment molt per sota de la seva capacitat real de producció. Els treballadors fa temps que reclamen a la companyia que esculli Barcelona per a la fabricació d'algun altre model de la marca.

Nissan manté que aposta per la Zona Franca, després d'iniciar les obres per a una nova planta de pintura, que costaran uns 70 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook