El 68,2% dels catalans creu que hi haurà una nova crisi en el sector immobiliari en els propers anys, segons un informe de pisos.com. El mateix estudi mostra que la meitat dels catalans (53,1%) creu que els bancs són més curosos amb les hipoteques que fa deu any però el 70,2% no creu que hagin millorat els seus nivells de transparència. En general, el 49,2% creu que s'ha guanyat en cultura financera però el 42,3% afirma que l'inquilí no ha guanyat seguretat jurídica i el 51,8% no creu que les immobiliàries funcionin millor que fa una dècada. De cara al futur, gairebé el 46% creu que tornarà a esclatar una bombolla immobiliària i el 48,5% pensa que els desnonaments arribaran a xifres rècord.

El director d'estudis de pisos.com, Ferran Font, ha afirmat que les crisis es produeixen de forma cíclica i que el sector immobiliari "no està exempt de tornar a travessar serioses dificultats". Tot i això, ha afirmat que "actualment no es donen les condicions per a una nova bombolla" i ha afegit que "és essencial que es vetlli per la bona marxa de l'habitatge, treballant perquè creixi de forma sostenible i resulti accessible pel ciutadà".

L'estudi ha desgranat els resultats segons sexe i edat. Els resultats mostren que les dones són més optimistes que els homes pel que fa al futur del sector ja que mentre el 74,3% veu una nova crisi, entre les dones són el 62,1%. D'altra banda, el 46,4% de les dones creu que tornarà a esclatar una bombolla, percentatge que puja a 52,6% en el cas dels homes.

D'altra banda, ni el 66,4% dels homes ni el 73,9% de les dones creuen que hagi millorat la transparència dels bancs i ni el 45,4% dels primers ni el 39,2% dels segons veu una millora en la seguretat jurídica dels inquilins.

Per edats, són els joves els que tenen una actitud més pessimista que els seus pares respecte al futur del sector immobiliari. Així, el 72,5% dels 'millennials' creu que el mercat tornarà a entrar en crisi, mentre que responen així el 63,8% dels 'baby boomers' (majors de 55 anys). Sobre la possibilitat d'una nova bombolla immobiliària, el 51% dels 'millennials' ho veu factible, enfront el 47,4% dels majors de 55 anys que no es posiciona. En canvi, tots dos coincideixen en la previsió de xifres de rècord pel que fa a desnonaments.

Tots dos col·lectius creuen que els bancs estan sent més cautelosos amb les hipoteques que fa deu anys però no creuen que hagin guanyat transparència (65,8% dels 'millennials' i 74,5% dels majors de 55).