La consellera d'Empresa de la Generalitat, Àngels Chacón, ha assegurat que Seat "no està pensant en anar-se'n de Catalunya", i que des de la Generalitat no s'ha detectat "cap senyal d'alarma" que indiqui el contrari.

Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio després que el president de Seat, Luca de Meo, afirmés que, si es mantenen els talls de carreteres a Catalunya, el Grup Volkswagen "té altres opcions".

"No és un ultimàtum ni un advertiment", ha dit Chacón, que ha interpretat les declaracions de De Meo com "un estat d'ànim" provocat per l'impacte dels talls de carretera a la productivitat de la fàbrica de Seat a Martorell (Baix Llobregat).

"Negar que (les protestes) alteren la logística del dia a dia seria negar una obvietat", ha reconegut la consellera, que ha fet una crida a "fer compatibles l'exercici dels drets i les llibertats amb la defensa de l'economia productiva" .

Tot i el context, la consellera d'Empresa ha assegurat que "no hi ha cap motiu per anar a Wolfsburg", ciutat on el Grup Volkswagen -matriu de Seat- té la seva seu, per calmar els ànims a la multinacional.

"Si ens pregunten, explicarem què fem com a Govern pel sector i el que fem per posicionar el nostre model productiu", ha afegit la consellera.

"Seat ens està dient que segueixen implicats en el territori", ha dit Chacón, que ha destacat que l'automobilística, que aporta el 4% de l'PIB català, és "un dels nostres actius" i va decidir no traslladar la seva seu social de Catalunya després de la declaració unilateral d'independència de 2017