La consellera d'Empresa de la Generalitat, Àngels Chacón, ha assegurat aquest dimecres que la direcció de Nissan "no descarta" traslladar a la seva planta de Barcelona la producció de nous models, un cop la companyia defineixi el seu pla de distribució de la producció a nivell mundial el 2020.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera ha assegurat que "no hem de patir" pel futur de la fàbrica de la Zona Franca barcelonina, tot i l'anunci de la multinacional del passat estiu d'acomiadar 10.000 treballadors en els propers anys.

Després de reunir-se la setmana passada amb la direcció de Nissan, Chacón ha afirmat que la signatura "segueix apostant per Catalunya" tot i que es troba en un procés de "reestructuració", i ha recordat que invertirà 70 milions d'euros en una nova planta de pintura.

En aquesta mateixa reunió, en el marc d'una missió comercial de la Generalitat al Japó, els directius de la multinacional japonesa també es van mostrar "oberts" a portar la producció d'un nou model a la planta de la Zona Franca, que actualment ja s'encarrega de la producció de la furgoneta elèctrica e-NV200.

Ahir, dimarts, Nissan va decidir aturar la seva línia de producció de ranxeres per a les marques Nissan, Renault i Mercedes a la planta de la Zona Franca de Barcelona per evitar acumulació d'existències, una mesura que obligarà a enviar a casa uns 800 empleats.