L'automobilística Seat mantindrà parades totes les línies de muntatge de la planta de Martorell fins dilluns que ve davant la impossibilitat de trobar una alternativa a curt termini a la falta de subministraments que ha estat provocada per l'incendi de la fàbrica del proveïdor Faurecia (que també treballa per a la planta catalana de Nissan).

L'incendi, que va afectar la matinada de dimarts passat la fàbrica de Faurecia, situada a Abrera, ha deixat Seat, el seu principal client, sense tabliers, el que ja va obligar la marca dirigida per Luca de Meo a paralitzar la producció en els torns de tarda i nit de dimecres i el d'ahir al matí.

Després d'avaluar la situació en una reunió celebrada ahir mateix al matí, Seat va decidir mantenir tancada la planta de Martorell durant la tarda i tot el dia d'avui, i queda en suspens la possibilitat que la producció pugui reprendre's dilluns que ve, segons va informar l'automobilística.

Diumenge a la tarda, la companyia tornarà a avaluar la situació amb l'esperança d'haver trobat en aquests dies una alternativa, i es decidirà si dilluns la fàbrica pot arrencar la producció amb normalitat, fet que encara no està garantit. De moment, la supres-sió de tres torns de treball -tarda, nit i matí- ha comportat que es quedin a casa uns 6.600 treballadors vinculats a la producció i que es deixin de fabricar uns 2.200 cotxes.