Ampans i Caprabo van inaugurat ahir el segon supermercat de Catalunya que dona feina a persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat. L'obertura del segon supermercat Caprabo d'Ampans, situat al carrer Pompeu Fabra de Manresa, coincideix amb la concessió a la iniciativa del Premi FAAM d'Or 2019 i també amb l'aniversari del primer súper, que avui fa just dos anys de la seva posada en marxa.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, acompanyat del president d'Ampans, Sebastià Catllà, el director de Desenvolupament Corporatiu de Caprabo, Josep Barceló, i el director general d'Ampans, Toni Espinal, van inaugurar la nova botiga acompanyats de tot l'equip de treballadors que en portaran la gestió diària.

Dues de les persones que hi treballen des d'ahir van explicar què significa per a elles la nova feina. Pere Lluís Rodríguez va dir que espera poder donar un valor afegit a la feina que farà al supermercat perquè «treballarem per a Caprabo però ho farem en nom d'Ampans, mentre que Martí Santaulària va expressar el seu agraïment per aquesta oportunitat, tot i que també va lamentar: «M'han descartat a moltes entrevistes de feina per tenir una discapacitat intel·lectual».

Per la seva banda, l'alcalde de Manresa va destacar «l'èxit» de l'aliança de Caprabo i Ampans, que han esdevingut un «actiu de la ciutat».

Barceló va remarcar que el projecte amb Ampans és «el projecte» i va recordar que Caprabo és la cadena de supermercats amb més antiguitat d'Espanya, amb una aposta clara pel producte saludable i de qualitat.

Finalment, Espinal va explicar que la missió d'Ampans és fer l'acompanyament de les persones perquè tinguin oportunitats, i el fet de poder treballar en un supermercat no només dona feina sinó que també dona visibilitat pel tracte directe amb el client. Espinal també va destacar la implicació i la bona relació amb Caprabo, que han fet possible aquest projecte d'economia social. El president d'Ampans va felicitar l'equip pel premi FAMM d'Or, que el projecte ha rebut aquesta setmana a Almeria.

Segons Ampans, l'obertura d'aquest segon supermercat amb format franquícia fruit de la col·laboració entre Ampans i Caprabo és «un exemple d'innovació social que obre noves oportunitats per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat».