El sector del metall de la Catalunya Central va celebrar divendres el tradicional sopar de Sant Eloi, patró del gremi. En aquesta edició, la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central va organitzar la trobada a la fàbrica de Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada, amb una participació d'un centenar de persones.

L'acte va incloure la ponència «La intel·ligència artificial: d'on venim i cap on anem», a càrrec del doctor en Física i Informàtica Ramon López de Mántaras. La intel·ligència artificial ha esdevingut la quarta revolució industrial, va recordar el ponent, que va insistir en les múltiples aplicacions d'aquesta tecnologia, com en l'àmbit mèdic i també en la indústria, ja que la producció de vehicles, per exemple, utilitza mètodes totalment robotitzats. En la seva intervenció López de Mántaras va mostrar diferents aplicacions i curiositats que s'han desenvolupat i que han incentivat grans descobertes.

La jornada també va tenir la participació de Lluís Virós, professor d'història i director de l'INS Gerbert Aurillac de Sant Fruitós de Bages, que va pronunciar la ponència «La tradició industrial a la Catalunya Central», en què va fer un repàs de les tres revolucions industrials anteriors.

Enguany, es va reconèixer el centenari de l'empresa Maxion Wheels, l'antiga Lemmerz. Va recollir el premi Josep Maria Esquius.

L'acte va finalitzar amb una activitat benèfica en favor de la Fundació Convent de Santa Clara. La celebració va tenir la presència de l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Solernou, la delegada d'Empresa a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacòs, i el president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Joan Domènech.