El futur supermercat cooperatiu de Manresa, una iniciativa pionera a Catalunya anomenat SuperCoop, ha aconseguit 130 socis durant la presentació oficial de la iniciativa, celebrada aquest cap de setmana a la capital del Bages. El projecte, segons han avançat els seus promotors, en necessita uns 700 per aconseguir ser viable. El súper espera obrir portes al principi de la primavera.

La iniciativa preveu que només els socis -que han de pagar una quota única de 50 euros i treballar tres hores al mes- puguin comprar al supermercat, que estarà obert en horari comercial i oferirà exclusivament productes de proximitat i respectuosos amb el medi ambient.

La intenció és que s'ubiqui al Mercat Puigmercadal si el projecte cooperatiu guanya el concurs municipal per a la concessió de l'espai, que està a punt d'obrir la fase de licitació.

El projecte SuperCoop va néixer inspirat en el supermercat cooperatiu Food Coop de Nova York, la història d'èxit del qual ha estat explicada en un documental que s'ha projectat en diverses ocasions a la capital del Bages. SuperCoop ha estat promogut per una vintena llarga de persones que proposen que el nou súper no sigui només un lloc de compra sinó una fórmula alternativa als supermercats convencionals per omplir el cistell de la compra. SuperCoop preveu obrir portes entre la primavera i l'estiu de l'any que ve.