El dia de la Constitució, 6 de desembre, és un festiu que molts aprofiten per fer pont. Però per la proximitat de les festes de Nadal, la majoria de comerços estan oberts. A continuació llistem algunes de les botigues que estan obertes avui.

A la capital del Bages, Manresa + Comerç contempla en el seu calendari anual el 6 de desembre com un dels festius que els establiments associats obren portes. Poden haver-hi excepcions, però al centre de Manresa es preveu un divendres festiu amb el comerç amb les persianes obertes.

Els supermercats i hipermercats d'arreu també obriran majoritàriament. Entre ells, per exemple, hi ha els Carrefour de Manresa, Sant Fruitós i Berga, Lidl, Aldi, Aki, Fes Mes i Decathlon. Quan a cadenes, treballaran Miró, Zara, Bershka, Júlia, entre d'altres. I també estaran oberts a grans ciutats, a més, El Corte Inglés, Ikea, Leroy Merlin, Toys R Us i Worten.

Mercadona, en canvi, no tindrà obert la majoria dels seus establiments aquest 6 de desembre. Consum només té obertes les botigues dels carrers Roger de Flor i Talamanca de Manresa. Tanca les dels carrers Sant Joan d'en Coll i Bruc, la de Sant Joan de Vilatorrada i la de Sant Fruitós.

La Generalitat de Catalunya va aprovar els vuit diumenges i dies festius que els establiments comercials de Catalunya podran obrir al públic durant l'any 2019 i el 6 de desembre, tot i ser festa a l'Estat, és un d'aquests festius. Així, la majoria d'establiments tindran les portes obertes com un dissabte normal. A més, la previsió del temps apunta que serà una jornada amb una meteorologia sense pluja.

El 6 de desembre als grans centres comercials de Barcelona

La Maquinista: de 9:00 a 21:00

L'Illa Diagonal: de 9:30 a 21:00

Arenas: 9:00 a 21:00

El Triangle: 9:30 a 21:00

Diagonal Mar: 9:00 a 21:00

Gran Via 2: 9.30 a 21:00.