La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) ha impulsat la campanya 'Cases de poble', a través de la qual vol vendre 2.653 habitatge de 500 petits municipis de menys de 5.00 habitants d'arreu de l'Estat. El preu de venda és a partir de 29.000 euros, segons ha informat la societat en un comunicat. A Catalunya s'han posat a la venda un total de 404 habitatges d'aquestes característiques en municipis com La Granada, Viladrau, Agullana, Sant-Jaume d'Enveja, Masdenverge, Aiguamúrcia, Arbeca, Anglesola o Talarn. De fet, Catalunya , Castella-La Manxa (635) i Castella i Lleó (323) concentren el 50% de l'oferta.

L'objectiu de la campanya és "estimular l'activitat immobiliària en aquestes regions i municipis on el mercat evoluciona a una menor velocitat que en les grans ciutats" i "contribuir a la dinamització de la vida d'aquestes poblacions".

La Sareb ha afirmat que l'acció està enfocada a potencials compradors locals així com també a aquells d'altres poblacions que busquin "retrobar-se amb el poble familiar o, simplement, vulguin allunyar-se de les grans urbs i reconnectar amb la natura".