Ausa, la companyia manresana especialitzada en el disseny, la fabricació i la comercialització de vehicles industrials compactes tot terreny, ha realitzat inversions per valor de 12 milions d'euros en el període 2016-2020, principalment destinades al disseny de nous models més eficients i segurs, segons expliquen fonts de la mateixa empresa.

Segons la companyia, amb la renovació ha aconseguit una reducció «important» de les emissions de CO2 dels seus vehicles, i ha desenvolupat sistemes de sensors i visió «que els fan més segurs per a les persones». La companyia també ha tret el seu primer model electrificat.

El 2019, la companyia té previst aconseguir una facturació de 86 milions d'euros, la qual cosa representa un creixement del 10% respecte a l'any anterior, amb una plantilla total de 300 persones aproximadament. Respecte a l'any 2016, quan les vendes van ser de 53 milions d'euros, el creixement acumulat ha estat del 62%.

Del total de vendes, el 70% correspon a mercats internacionals, principalment en mercats europeus. Ausa continua amb l'aposta per créixer en mercats fora de la Unió Europea.

«El pas següent és potenciar la nostra presència en grans mercats de països desenvolupats com els EUA i Àsia Pacífic (Austràlia, Nova Zelanda, Japó, Corea)», afirma Ramon Carbonell, conseller delegat d'Ausa. El president de la companyia, Manuel Perramon, destaca que «Ausa ha demostrat des de sempre una gran capacitat per adaptar-se a les necessitats del mercat i (amb aquestes inversions) continuem reafirmant el compromís amb la rendibilitat dels nostres clients, la seguretat dels nostres equips i la sostenibilitat del medi ambient».

Ausa és una empresa amb presència multinacional que té més de 60 anys d'experiència en la fabricació de vehicles industrials compactes tot terreny (dúmpers, bolquets i manipuladors telescòpics), especialment per als sectors de la construcció, industrial i agrícola.

Disposa de filials a Madrid, França, Regne Unit, Alemanya, els EUA i la Xina, i comercialitza els seus productes en 90 països a través de la seva xarxa de distribuïdors a tot el món.

Ausa està en mans de la segona generació de les famílies fundadores Perramon, Tachó i Vila, i des de l'any 2015 té una participació del 32,6% de la família Gracia, de San Javier (Múrcia), fundadors del grup Himoinsa, fabricants de sistemes de generació d'energia.