El grup empresarial Bon Preu, propietari de Bonpreu, Esclat, EsclatOiI i BonpreuEsclat online, ha obert en els darrers dos mesos sis nous establiments i tancarà l'any amb una inversió de 150 milions d'euros.

En total s'han obert 14.000 metres quadrats de superfície de venda amb la posada en marxa dels supermercats de Salt, Viladecavalls, Sant Fruitós de Bages i el carrer del Comte Urgell de Barcelona i amb els dos grans supermercats a Igualada i Granollers.

Els nous establiments han suposat la creació de 352 nous llocs de treball. Actualment el grup té més de 8.000 treballadors, fet que el situa entre les 10 empreses amb més empleats amb seu a Catalu-nya.

Segons explica Bon Breu, en un comunicat, els nous establiments consoliden l'aposta del grup pel creixement i el desenvolupament de la seva activitat a Catalunya. En aquesta línia d'expansió, han anunciat que durant el primer semestre del 2020 obriran cinc nous establiments: tres grans supermercats Esclat a Manlleu, Rubí i Platja d'Aro i dos supermercats Bonpreu a Terrassa i Alpicat.

La compra online

En paral·lel, al novembre el grup va posar en marxa el servei d'entrega a domicili de la compra online al Vallès Occidental, una alternativa que ja oferia a Osona, al Vallès Oriental i al Gironès.

D'altra banda, pel que fa al servei de «compra i recull» i amb l'obertura de dos nous punts a Igualada i Granollers, en l'actualitat en té de 16 repartits pel territori català.

El Grup Bon Preu disposa en l'actualitat d'un total de 132 supermercats Bonpreu, 56 hipermercats Esclat, 51 benzineres EsclatOil, i va tancar el 2018 amb una facturació de 1.347 milions d'euros (vendes sense incloure-hi l'IVA), fet que representa un creixement del 12,4% respecte a l'exercici anterior.

La companyia, amb seu a les Masies de Voltregà, encadena tres anys amb una facturació per sobre dels mil milions d'euros i creixements percentuals superiors al 10%.

La firma gairebé va arribar a la xifra el 2015, quan va assolir un volum de negoci de 986,2 milions d'euros (l'11% més que un any abans). L'any següent es va produir l'escalada i la firma fundada el 1975 a Manlleu va arribar a una facturació de 1.077 milions d'euros. D'aleshores ençà s'ha consolidat en aquest volum de vendes.