Les tradicionals rebaixes de gener comencen avui dimarts, el dia després de Reis, tot i que des de fa anys moltes empreses s'hi avancen cada vegada més per adaptar-se a la proliferació de fenòmens com el Black Friday.

Entre les empreses que començaran les rebaixes en la data tradicional hi ha El Corte Inglés, que les ha fixat entre el 7 de gener i el 29 de febrer. D'altra banda, el grup Inditex, propietari de Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Bershka i Stradivarius, també ha optat per la data habitual i avui penjarà els cartells de rebaixes en les seves botigues.

No obstant això, marques com H&M van començar a oferir ahir descomptes. L'empresa sueca va començar la seva primera etapa de rebaixes el dia 2 d'aquest mes, a la qual en seguiran altres de forma successiva.

En la mateixa línia, la firma de moda espanyola Mango va començar les seves rebaixes el 2 de gener i les perllongarà fins a l'1 de març, «fins a esgotar existències», tant a la botiga física com a la pàgina web.

El grup Tendam (Cortefiel, Pedro del Ferro, Springfield, Women'secret i Fifty) també va avançar-se al període tradicional i va començar amb els descomptes a Springfield i Womens'secret l'1 de gener a la pàgina web i el dia 2 de gener en botiga física.

Segons un informe de l'empresa tecnofinancera Fintonic, Inditex serà el grup de distribució tèxtil que vendrà més en aquestes rebaixes.

Fintonic calcula que els espa-nyols destinaran una mitjana de 82 euros a comprar productes de les firmes del grup gallec.