Esteve ha adquirit la farmacèutica alemanya Riemser, segons ha informat la companyia catalana. Amb aquesta operació la farmacèutica catalana aconsegueix una major presència en els mercats farmacèutics europeus més importants i un portfoli de productes propis especialitzat i d'ús hospitalari, d'on provenen més del 80% de les vendes de l'alemanya.

En concret, Rimester té un portfoli de productes diversificat en diferents àrees terapèutiques, principalment oncologia, neurologia i d'altres teràpies. La companyia té una planta de fabricació a Alemanya i presència física directa a Alemanya, Regne Unit, França Aquesta compra accelera la transformació d'Esteve en una farmacèutica especialitzada, ja que més del 60% de les seves vendes provindran de productes propis.

El CEO d'Esteve, Staffan Schüberg, ha afirmat que aquesta adquisició "contribueix de forma rellevant a l'avenç del pla estratègic per fer d'Esteve una companyia farmacèutica molt més internacional amb producte propi i en l'àmbit de la medicina especialitzada". Ha afegit que Riemser aporta coneixement i experiència al mercat hospitalari europeu, així com presència farmacèutica en quatre dels grans mercats europeus.

Riemser va ser fundada el 1992 i el 2012 va ser adquirida per Ardian, a partir de llavors va centrar el negoci en la medicina especialitzada i l'expansió internacional. El CEO de Riemser, Konstantin von Alvensleben, ha assegurat que conjuntament explotaran els punts forts i continuarà l'expansió internacional i del negoci.

L'operació, sobre la qual les dues parts han acordat no explicar el valor econòmic, es tancarà durant el primer trimestre del 2020.