El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, va expressar ahir la seva preocupació per la situació de la planta de Nissan a Barcelona i va demanar més «esforç institucional» per convèncer la companyia nipona de la necessitat de mantenir la fàbrica. «La situació està bastant fotuda», va admetre en roda de premsa el líder de CCOO, molt vinculat a la companyia automobilística perquè va treballar allà durant anys.

El sindicalista va assegurar que «està tot tant en suspens que realment és molt preocupant», després de lamentar els últims episodis que afecten l'aliança Renault-Nissan, com la fugida de l'exmàxim directiu Carlos Goshn i la incertesa sobre el futur pla de negoci per a la planta de Barcelona, que es troba des de fa mesos amb nivells molt baixos de producció.

Pacheco va instar a «reforçar el compromís institucional davant la direcció de l'empresa, que és difusa, per convèncer-los que és necessària l'adjudicació d'un nou model perquè es pugui garantir la viabilitat de la planta».