El ritme de creixement de l'economia espanyola continua alentint-se, segons ha advertit l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), mentre que en la majoria dels països del «club de països desenvolupats» s'aprecien símptomes d'estabilització, encara que en nivells per sota de la tendència a llarg termini.

L'última lectura de l'índex compost d'indicadors líders (CLI) per a Espanya, corresponent al novembre, es va situar en 98,70 punts, davant dels 98,82 del mes anterior, la qual cosa representa el vint-i-tresè descens consecutiu d'aquest indicador avançat, que obté el seu pitjor resultat des de juliol del 2013. «Podem confirmar que l'índex compost d'indicadors líders per a Espanya continua apuntant a un pèrdua d'impuls de creixement», van indicar a Europa Press des de l'organització amb seu a París.

En comparació del mes anterior, la lectura de l'indicador d'Espanya va registrar un empitjorament de 0,12 punts, una evolució més negativa que la de les principals economies de l'OCDE, mentre que en relació amb el mateix període de l'any anterior la dada va caure 1,16 punts. De la seva banda, l'indicador de l'OCDE es va situar en 99,25 punts, davant dels 99,20 del mes anterior, la qual cosa indica un impuls estable de creixement, mentre que en el conjunt de l'eurozona la dada va millorar a 99,18 punts.