L'automobilística Seat ha estat guardonada amb el premi Connected Car Award a l'Empresa de l'Any 2019 que es concedeix anualment a la fira tecnològica Consumer Electronics Show (CES) i que es va celebrar ahir a la localitat nord-americana de Las Vegas, va informar la companyia.

El premi, atorgat pels editors d'Auto Bild i Computer Bild, reconeix els projectes de sostenibilitat i mobilitat urbana de Seat, com la iniciativa que permet als empleats de la planta de Martorell (Barcelona) llogar gratuïtament bicicletes per recórrer trajectes curts dins el recinte.

Per a desplaçaments més llargs dins de les instal·lacions, els empleats disposen d'un servei d'autobús sota demanda disponible a través d'una aplicació que han de reservar amb deu minuts d'antelació. Més de 2.000 persones ja han utilitzat aquest servei per fer més de 4.700 desplaçaments.

Un altre dels projectes que han fet que Seat hagi estat premiat enguany amb aquest guardó a la fira nord-americana és el del lliurament de peces de vehicles amb drons, capaços de cobrir una distància de dos quilòmetres des del proveïdor fins a la planta en tan sols 15 minuts, cosa que normalment trigaria uns 90 minuts en camió.

El premi Connected Car Award, que ja ha arribat a la seva setena edició, s'atorga anualment a les millors innovacions en cotxe connectat.