17 de gener de 2020
17.01.2020

CaixaBank negocia un pla de prejubilacions voluntàries per a uns 370 treballadors

Les sortides poden començar a partir del proper dia 1 d'abril

16.01.2020 | 23:07

CaixaBank va començar a negociar ahir amb els sindicats del banc un pla de desvinculacions voluntàries incentivades que està exclusivament dirigit a empleats de 58 o més anys de les províncies de Barcelona i Terol, segons han explicat a Efe fonts de l'entitat.

El banc estima que el nombre d'empleats que poden complir els requisits marcats és de 376 persones, tot i que dona per fet que el nombre final d'adherits serà menor, ja que tot dependrà del pressupost disponible i de si els interessats accepten les condicions ofertes.

Les províncies de Barcelona –on hi ha els serveis centrals del banc– i Terol van ser les dues úniques que van quedar fora de l'ERO pactat el maig de l'any passat per a un total de 2.023 empleats, i ara l'entitat preveu aplicar-hi un pla de sortides similar a l'impulsat en anys anteriors.

CaixaBank no va incloure aquests dos territoris en l'ERO en considerar que faltava personal en aquestes províncies. Ara dona l'oportunitat als empleats d'acollir-se a una desvinculació voluntària incentivada i, en paral·lel, preveu fer contractacions a Barcelona, principalment de perfils joves, per rejovenir la plantilla.

El secretari general de CCOO a CaixaBank, Ricard Ruiz, ha explicat a Efe que el banc ofereix prejubilacions amb el 70% del salari brut fins als 63 anys. Els sindicats han reclamat al banc que aquest percentatge s'elevi, i CCOO ha demanat explícitament que sigui almenys del 85%, per equiparar les sortides a les produïdes durant l'ERO, així com que s'obri a totes les províncies i més generacions, ha afegit Ruiz, que ha precisat que el banc vol que les sortides es facin efectives a partir de l'1 d'abril.

Les fonts consultades per Efe recorden que aquest pla de desvinculacions voluntàries ja estava previst des del 2019, ja que el compromís de negociació es va incloure en l'acord laboral signat amb la representació sindical el mes de maig passat.

El banc espera arribar a un acord sobre aquest pla de sortides amb els sindicats durant els propers dies per obrir el termini de sol·licituds d'adhesió al pla al principi de febrer.

Actualment CaixaBank té una plantilla d'uns 27.000 empleats.

L'ERO que CaixaBank va dur a terme l'any 2019 va costar al banc 978 milions d'euros –685 milions en termes nets–, si bé li va permetre un estalvi d'uns 200 milions l'any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit