Que la denúncia presentada contra Tousno és qüestió d'atzar. Fa dos anys, la companyia manresana va interposar diferents querelles per suposats plagis a càrrec de joiers d'aquesta ciutat andalusa, uns models que, per la seva banda, els acusats afirmaven haver creat feia anys.

En un dels casos, que implicava diferents dissenys i que com en l'actual va arribar fins a l'Audiència Nacional, els tribunals van acabar donant la raó a l'Associación Joyería Cordobesa. Rafael Valenzuela, president de Consujoya, impulsors de la denuncia actual, era aleshores el vicepresident de l'esmentada associació de joiers cordovesos.

Hi ha més exemples d'aquesta batalla legal. El més rellevant es remunta a fa 7 anys, quan una altra denúncia va acabar amb 35 professionals del sector detinguts per fer dissenys similars als de Tous, i també de la marca Bulgari. El cas més recent, és de l'any passat. En aquella ocasió els dos acusats van quedar lliures perquè el jutge va considerar que les seves imitacions eren molt dolentes.