L'actual president i conseller delegat de Vueling, Javier Sánchez-Prieto, es posarà al front d'Iberia, en substitució de Luis Gallego, que es convertirà el març en el primer executiu del grup IAG, al qual pertanyen totes dues aerolínies, juntament amb British Airways i Aer Lingus.

Per la seva banda, l'actual director comercial d'Iberia, Marc Sansavini, assumirà el lloc de Sánchez Prieto a Vueling, ha informat aquest dijous IAG en un comunicat.

Tots dos prendran possessió dels seus nous càrrecs a finals del mes de març, quan l'actual conseller delegat del grup, Willie Walsh, es retiri, per ser substituït per Gallego.

Walsh, que deixarà el càrrec de primer executiu de IAG el proper 26 de març i abandonarà el grup el 30 de juny, ha manifestat la seva certesa que Sansavini i Sánchez-Prieto són "les persones idònies per liderar Iberia i Vueling".

En la mateixa línia s'ha pronunciat Gallego, que ha assenyalat que tots dos "tenen un ampli coneixement i experiència en els mercats nacionals i internacionals".

Sánchez-Prieto, que ha liderat Vueling durant els últims tres anys, va ser entre el 2013 i el 2016 director financer i d'estratègia a Iberia.

Director financer d'Iberia Express des de la seva creació el 2012, prèviament havia treballat en el grup Uralita i a Air Nostrum.

Sansavini ha estat director comercial d'Iberia durant set anys i abans d'aquesta responsabilitat va ocupar diversos càrrecs directius en àrees estratègiques i comercials a Alitalia i Air France-KLM.