La situació de la planta de Nissan a Barcelona és cada vegada més complicada després de l'últim anunci de la direcció que reduirà a partir de Setmana Santa la producció de la furgoneta elèctrica eNV200, el que fa créixer el temor dels sindicats a trobar-se davant una crisi sense solució.

Fonts sindicals han explicat que la direcció de la multinacional japonesa va informar dilluns els representants dels treballadors que la producció de l'eNV200 es reduirà de 103 a 60 unitats diàries després de Setmana Santa, la qual cosa deixaria la planta amb una utilització per sota del 20%.

L'anunci arriba precisament una setmana després que el president de Nissan Europa, Gianluca de Ficchy, assegurés en una reunió amb el comitè que s'emportaven de la planta de la Zona Franca la pick-up X-Class de Mercedes, però que la furgoneta elèctrica es quedava a Barcelona i era considerat un model de futur.

La direcció de Nissan ha justificat aquesta nova mesura pel descens de les vendes de la furgoneta, segons les mateixes fonts.

Un miler de treballadors de Nissan es van manifestar ahir a la tarda a Barcelona, on van tallar l'avinguda Diagonal, per reclamar a la marca que garanteixi el futur de les 25.000 famílies que, segons càlculs dels sindicats, depenen a Espanya de l'automobilística. Els treballadors es van concentrar a les 18:30 hores davant el consolat del Japó a Barcelona.