La xarxa social Facebook ha decidit cancel·lar la presència dels seus treballadors en la propera edició del Mobile World Congress (MWC), que està prevista que se celebri a Barcelona del 24 al 27 de febrer, com a mesura de precaució pel brot del coronavirus, i se suma així a altres grans empreses multinacionals que no assistiran aquest any a l'esdeveniment mundial més important de la indústria mòbil.

"Com a mesura de precaució, els treballadors de Facebook no assistiran al Mobile World Congress d'aquest any a causa de l'evolució dels riscos de salut pública relacionats amb el coronavirus", assenyala un portaveu de l'empresa en un comunicat que han remès a Europa Press. En aquest sentit, la companyia que va fundar Mark Zuckerberg ha assegurat que continuarà col·laborant amb GSMA, l'organitzadora de l'MWC, i amb els seus socis i els agraeix "tots els seus esforços".

Grans absències al MWC

A més de Facebook, aquest dimarts també han renunciat a ser al certamen l'empresa nord-americana Cisco, que tenia un estand de 729 metres quadrats a la fira, la també nord-americana Intel i la xinesa Vivo. Se sumen així a altres companyies com Ericsson, Amazon, Sony, LG, Umidigi, Nvidia, NTT Docomo i Gigaset, mentre que els fabricants tecnològics xinesos Huawei i Xiaomi si que han confirmat la seva presència.

Empreses com Orange o Samsung han confirmat a l'ACN que per ara mantenen la seva participació al Mobile World Congress, tal i com estava previst.

Telefónica ha evitat comentar la situació davant de les incerteses amb el futur del congrés. La xinesa Xiaomi ha confirmat que manté la seva participació al Mobile.

La principal empresa a Catalunya, SEAT, ha indicat a l'ACN que "a hores d'ara no hi ha cap canvi" i seran al MWC, on tenen previst presentar la seva e-scooter.

Els organitzadors es reuneixen divendres per analitzar la situació

La GSMA, organitzadora del Mobile World Congress (MWC), mantindrà aquest divendres una reunió amb el seu consell general en ple degoteig de baixes al congrés per culpa del coronavirus. A la cita, que ja estava prevista, hi participen les grans operadores com Vodafone, Telefónica, Orange o Deutsche Telekom, i l'entorn de les companyies apunta que l'actual situació per culpa de l'epidèmia haurà d'estar a l'ordre del dia. Per ara, han cancel·lat la seva participació al MWC 2020 fins a 14 companyies, entre elles gegants tecnològics com LG, Ericsson, Amazon, NTT Docomo o Intel.

Les primeres en anunciar que no vindrien a Barcelona van ser la sud-coreana LG, la finlandesa Ericsson i les nord-americanes Amazon i Nvidia. A aquestes s'hi han sumat les xineses Umidigi i Ulefone, les japoneses Sony i NTT DoCoMo i l'alemanya Gigaset. Les darreres en sumar-se a les baixes han estat Intel, la xinesa Vivo i les nord-americanes Amdocs, CoomScope i Panorama Software.