GSMA, la patronal mundial dels operadors mòbils i organitzadora del Mobile World Congress (MWC) de Barcelona, ha decidit finalment suspendre l'edició d'enguany del certamen davant l'onada de cancel·lacions de companyies assistents per temor al coronavirus.

L'associació, que reuneix uns 800 operadors de telefonia mòbil i més de 200 empreses tecnològiques, s'ha reunit aquest dimecres d'urgència per analitzar l'impacte del coronavirus en la celebració del congrés, que havia de tenir lloc del 24 al 27 de febrer a la capital catalana. Després d'hores de converses, els organitzadors han pres la decisió de suspendre el certamen

Fins aquest dimecres al vespre, una trentena d'empreses ja havien anunciat la seva renúncia a ser al MWC. La darrere d'elles, Rakuten. En un breu comunicat, la companyia ha explicat que pren la decisió davant les "preocupacions" pel nou virus i en benefici de la salut i la seguretat de clients, socis i treballadors.

Rakuten ha estat una més. Els darrers dies han anat suspenent la seva participació al congrés una llarga llista d'empreses entre les quals també hi figuren LG, Ericsson, Nvidia, Amazon, NTT Docomo, Vivo, Vodafone, Orange, Intel i Facebook.