L'índex de preus del consum (IPC) ha experimentat un descens de l'1% el gener a Catalunya a causa de les rebaixes del sector de la moda, mentre que la taxa interanual ha pujat tres dècimes i s'ha situat en l'1,2%, segons dades que va fer públiques ahir l'INE.

Al conjunt de l'Estat, la inflació va baixar l'1% el mes de gener passat en relació amb el mes anterior i va augmentar tres dècimes la seva taxa interanual, fins a l'1,1%, el valor més alt des de l'abril del 2019. Catalunya és una de les comunitats amb una taxa interanual més elevada, darrere de Castella-la Manxa i el País Basc, que, en tots dos casos, han registrat una taxa de l'1,4%. Els preus que més van baixar el gener, i amb diferència, van ser els del sector de la moda i calçat, a causa de les rebaixes d'hivern, amb una caiguda del 15,5%, seguits, a una gran distància, dels preus de l'oci i la cultura, que van caure el 2,5%. Altres sectors han registrat augments moderats dels preus, com ara les begudes alcohòliques i el tabac i l'habitatge, en tots dos casos amb pujades de sis dècimes, seguits del sector del transport, en què els preus van augmentar quatre dècimes.

El sindicat CCOO va demanar ahir que les millores salarials arribin també a tots els treballadors emparats per la negociació col·lectiva, perquè molts treballadors del sector privat, diu, encara tenen una pujada mitjana inferior a la recomanada.