La bretxa salarial de gènere a Catalunya es va reduir el 2017 0,4 punts, i acumula tres anys seguits de descens, fins a situar-se en el 23%, una xifra que segons el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, segueix sent «inacceptable» i la seva reducció massa lenta.

En la presentació de l'informe «Evolució de la bretxa salarial de gènere a Catalunya», el conseller va assenyalar que el ritme de reducció de la bretxa «no és adequat ni lògic» i va subratllar que amb aquesta tendència es trigaria «més de 40 anys a eliminar la bretxa». En xifres absolutes, les dones cobren de mitjana 6.521 euros menys l'any que els homes, una desigualtat que té múltiples factors directes i indirectes entre els quals destaquen el major pes de la feina a temps parcial (22,2% en les dones i 7,3% en els homes).

Les dades assenyalen que, malgrat un increment dels salaris en tots els nivells de l'escala salarial, les dones continuen sent les que tenen els salaris més baixos: el 10% de les dones que menys cobra té un salari mitjà de 7.760 euros, mentre que en el cas dels homes és d'11.820, una bretxa salarial del 34,4%. El conseller va dir que la discriminació és «transversal» i les dones la pateixen en tots els segments de l'escala salarial.

Una altra de les dades destacades és l'evolució del salari al llarg de la trajectòria laboral: mentre que el dels homes augmenta al llarg de la seva carrera i aconsegueixen el seu màxim salarial a la franja d'edat superior als 55 anys (32.077 euros de mitjana), les dones arriben al seu pic en l'etapa compresa entre els 35 i els 44 anys (23.129 euros de mitjana).