L'empresa d'Oliana de petits electrodomèstics Grup Taurus ha adquirit la companyia francesa de productes de calefacció Supra. Aquesta operació suposa un pas més en el pla d'expansió i creixement del grup a Europa i «l'afermament» a França.

L'empresa ja opera en aquest mercat a través de la filial White&Brown, que comercialitza la gamma de productes de petits electrodomèstics, Taurus, Solac i Taurus-Alpatec, del sector de climatització portàtil. L'import de l'operació no ha transcendit.

Supra és un «referent en innovació i sostenibilitat» i és precursora de la tecnologia insert a escala internacional. La gamma de productes de l'empresa abasta des de calefacció fins a estufes i llar de focs insert. La marca és experta en estufes de combustió amb base de biomassa, una solució ecològica per a la climatització tèrmica. De fet, l'operació de compra suposa també una «aposta» del Grup Taurus per «consolidar-se» en el sector de les energies renovables i sostenibles, ja que els insert i la combustió de biomassa són una opció «eficient i altament ecològica».

A més, l'adquisició de Supra representa una «decidida aposta per la fabricació europea 'made in France'», segons fonts de la companyia d'Oliana. La majoria de les estufes i llars de foc de la compa-nyia es dissenyen i fabriquen des de la seu a Obernai (Alsàcia).

Supra se suma a la llista de filials a França, Portugal i Itàlia de Taurus. El grup, fundat el 1962 i amb una facturació anual de prop de 200 milions d'euros, té també presència a Mèxic, Sud-àfrica, Marroc, Índia, la Xina i el Perú.