La presidenta de Tous, Alba Tous, ha celebrat que s'arxivi la denúncia presentat per l'associació Consujoya contra la seva signatura per presumptes irregularitats: "Sempre hem estat molt tranquils perquè sabem que hem fet les coses bé i complint amb la legalitat".

En un comunicat, Tous ha assegurat que compleix amb tots els estàndards mundials de certificació de metalls preciosos de primera llei i totes les seves joies d'or i plata són sempre de primera llei.

A més, recalca que tots els productes de la marca estan certificats per la legislació espanyola a través de laboratoris oficials autoritzats acreditats per l'Entitat Nacional d'Acreditació, "dels quals reben el contrast d'origen i el contrast de garantia".

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha confirmat aquest dilluns l'arxivament de la denúncia contra la marca i ha imposat a Consujoya el pagament de les costes del recurs que va presentar per "evident mala fe i temeritat" donada la clara inconsistència de les seves pretensions i la injustícia i desraó de la seva acció.

La vicepresidenta corporativa, Rosa Tous, ha agraït "l'afecte i les múltiples mostres de suport" que els han traslladat els clients al llarg de tots aquests dies.

"Estem desitjant celebrar el nostre centenari al seu costat per a, junts, continuar fent realitat la nostra missió de ser volguts al voltant del món per oferir joies i accessoris que acompanyen a cada moment de la vida i ésser una marca il·lusionant que genera valor gràcies a la qualitat, la passió i l'esperit de servei de totes les persones Tous", ha reivindicat.

Segons ha explicat Tous, la recerca se circumscrivia a si les joies de plata elaborades amb la tècnica del electroforming podien considerar-se de metall preciós i, en concret, si ho continuen sent quan mantenen un nucli no metàl·lic en el seu interior.

Després d'analitzar la legislació de metalls preciosos, el jutge ha determinat que està permès mantenir elements no metàl·lics a l'interior de les peces de joieria elaborades amb metalls preciosos amb la finalitat de donar-los estabilitat, recalca la signatura de joies.