El Tech Spirit Barcelona va posar en valor ahir la força del moviment emprenedor per sobreposar-se a la cancel·lació del Mobile World Congress i el 4YFN tot fent una crida a mantenir la unitat per la capitalitat tecnològica. L'esdeveniment va començar amb una sessió institucional que va comptar amb la consellera d'Empresa, Àngels Chacón; el tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el director general de la Mobile World Capital, Carles Grau; i el conseller delegat de Barcelona Tech City, Miquel Martí, entre d'altres.

La consellera d'Empresa va posar com a exemple de la força de l'esdeveniment que unes 400 empreses faran més de 1.000 reunions en dos dies, per la qual cosa va dir que el Tech Spirit és «tangible».

Les trobades, impulsades per ACCIÓ del departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, pretenen posar en contacte diferents companyies per tal que intercanviïn informació i facin un «'matching' de negoci», segons va assegurar el director de la unitat de 'start-ups' d'ACCIÓ, Jordi Aguasca. Tot i la cancel·lació del MWC i el 4YFN, un 40% de les companyies són internacionals, bàsicament d'origen europeu.

Les trobades s'agrupen sota els programes Tech Spirit Bokerage i Corporates?tups Open Innovation Challenge. El primer projecte congrega més de 240 empreses de més de 30 països, que mantenen entrevistes de 20 minuts amb grans corporacions i centres tecnològics.

El segon tipus de trobades reuneix més de 120 'start-ups' que proposen solucions a reptes tecnològics de grans companyies. «Intentem posar en contacte una corporació amb reptes identificats amb una 'start-up' que podria tenir una solució en el negoci d'aquesta empresa», va afegir Aguasca sobre el Corporates?tups Open Innovation Challenge.

El Tech Spirit comptarà amb la participació d'uns 5.000 assistents fins al proper dijous, amb la participació d'una seixantena de ponents i un centenar d'inversors de capital risc.