Empreses líders en el sector digital com Cabify i experts en innovació com Jerome Engel han centrat avui l'atenció dels 5.000 assistents a la segona jornada de la Tech Spirit Barcelona, en què s'ha subratllat el paper de la ciutat com a líder global en l'ecosistema emprenedor. Una de les xerrades més seguides ha estat la del professor de la Universitat de Berkeley i veterà de Silicon Valley, Jerome S. Engel, que augura que Barcelona està en condicions de situar-se al podi de les ciutats amb millors ecosistemes d'emprenedoria durant 50 anys si manté l'acceleració de les startups.

«Barcelona viu un gran moment. La ciutat és ja un centre d'emprenedoria excel·lent. Si continua amb l'acceleració que porta, pot estar en el Top 5 de capitals tecnològiques», ha dit durant una conversa amb Oscar Sala, responsable del programa The Collider, de l'MWC (Mobile World Capital Barcelona).

L'expert en innovació està convençut de les capacitats de Barcelona per jugar el paper de «líder global» i va instar tots els actors de l'ecosistema emprenedor a fer un esforç per «escalar» cap a un nivell superior. En declaracions als periodistes, ha subratllat els punts forts de Barcelona per liderar el sector emprenedor i va assegurar que passa per davant de ciutats com Madrid i Londres.

Jerome Engel considera fonamental la implicació dels governs perquè l'ecosistema de Barcelona pugui «accelerar» i passar a un nivell superior, fet que passaria per apostar per programes d'acceleració de la transferència tecnològica i potenciar les aliances dels emprenedors amb les grans corporacions empresarials.

Engel és ambaixador del programa d'innovació The Collider, impulsat per la Mobile World Capital Barcelona, que fomenta l'actitud emprenedora a les universitats i intenta vincular investigadors i emprenedors per crear noves companyies d'alt valor.

Una altra de les intervencions més destacades de la jornada ha estat la del vicepresident de Dades de Cabify, Carlos Herrera, que ha defensat que la plataforma «vol construir una societat millor» amb l'ús de la tecnologia. Herrera va explicar com l'ús de la tecnologia permet augmentar l'ocupació dels vehicles i duplicar la productivitat. Sobre el futur de Cabify, Herrera assenyala que com que es tracta d'una empresa emergent no sap si continuaran existint d'aquí a 3 anys, però va assegurar que el servei que ofereixen «no se n'anirà».

Els assistents a la Tech Spirit, que intenta omplir aquesta setmana el buit deixat pel Mobile Congress i el fòrum 4YFN, han pogut escoltar avui també líders del sector tecnològic i digital com Mar González (Microsoft Research), Andrés Bou (SocialPoint), Carlota Pi (Holaluz) i Lucas Carné (Privalia Founder), entre d'altres.