La inversió al sector logístic a Catalunya es va elevar al 2019 fins als 382 milions d'euros, fet que suposa un augment del 12% respecte l'any anterior, segons xifres de la consultora de serveis immobiliaris CBRE .

En un comunicat de premsa, la consultora va detallar ahir que la inversió logística a Catalunya representa el 24% del total espanyol i va indicar que el Principat es posiciona com el segon pol d'atracció a nivell de l'Estat, només per darrere de Madrid.

Del total del sector immobiliari català, que l'any passat va representar un volum de 2.940 milions d'euros, el segment de logística va captar un 13% de les inversions.

Pel que fa a contractació de superfície logística, Catalunya va arribar als 593.000 m2, el que suposa un lleuger descens del 9,6% respecte al 2018, si bé és la tercera millor xifra des del 2013.

La rendibilitat dels actius logístics a Barcelona es va situar, al quart trimestre del 2019 en el 5,10%, per sobre de París (4,0%) i Berlín (3,6%), però per sota de Roma i Milà (5,50%) o Lisboa (6,25%).

«Durant el 2020, es preveu un sector logístic sòlid, amb un mercat d'ocupants actiu en la mateixa línia dels últims anys. Tant la incorporació de nova oferta com la reforma i reconversió d'edificis marcaran la pauta de l'any en la tan necessària renovació del parc logístic espanyol», va assegurar el director d'Industrial & Logistics de CBRE Barcelona, David Oliva.