La Sala Polivalent de Solsona acollirà el 4 de març durant tot el matí una jornada adreçada al teixit empresarial i l'àmbit educatiu que té per objectiu ajustar l'oferta i la demanda laboral amb la Formació Professional a l'anomenat territori Solcar, que constitueixen el Solsonès i Cardona i que aglutina esforços a través de l'Agència de Desenvolupament Local (Adlsolcar).

Els objectius de la jornada, segons expliquen els organitzadors, seran tenir una visió general de les demandes formatives per part del teixit empresarial i les accions realitzades fins al moment, i traslladar al departament d'Educació la necessitat de promoure la formació professional al territori, sobretot en l'àmbit de la indústria. Es pretén que el departament expliqui quins passos s'han de seguir per ampliar l'oferta formativa o adaptar els continguts curriculars a les demandes de les empreses. També es coneixerà la utilitat dels consells territorials de la formació professional.

Fonts de l'Agència recorden que el repte d'encaixar l'oferta i la demanda laboral del territori no és nou. El 2014 es va tirar endavant el cicle formatiu de manteniment electromecànic en la modalitat dual. Però sis anys després, continua havent-hi més demanda d'aquests professionals a la indústria que no pas treballadors que reuneixin el perfil disponibles. Així, la jornada es presenta com «una molt bona oportunitat per plantejar els reptes que tenim al Solsonès i a Cardona i conèixer les oportunitats en relació a la Formació Professional».

L'organització confia que la iniciativa «ajudarà a definir el camí per dinamitzar i promoure la formació professional amb una oferta que respongui a les necessitats de les empreses».

Entre d'altres, hi intervindran el director general de FP, Joan Lluís Espinós, el president del Consell Català de FP, Fabian Mohedano, el director general d'Ames, César Molins, i la directora de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, Glòria Domínguez. Les inscripcions a la jornada es poden fer a mitjançant l'enllaç http://bit.ly/2vitlPM.