La multinacional espanyola de components d'automoció Gestamp i l'empresa francesa d'equips d'esquí Rossignol han estat els guanyadors dels premis Factories of the Future Awards 2020, que reconeixen les empreses que aposten per la innovació i la implementació de la indústria 4.0 en l'àmbit industrial.

Els premis Factories of the Future Awards 2020, organitzats per la fira especialitzada en innovació industrial Advanced Factories, han rebut propostes d'un total de 170 companyies, centres tecnològics, universitats i startups. Aquest certamen ha premiat les millors companyies al voltant de quatre categories: lideratge en la transformació digital de la planta industrial, startup més disruptiva en l'àmbit industrial, millor equip industrial i desenvolupament de la intel·ligència artificial en plantes industrials.

La fàbrica de Rossignol, situada a Artés (Bages), ha rebut el premi de lideratge en la transformació digital de la planta industrial gràcies a la introducció d'autòmats, robots i sistemes de seguiment i control a la seva fàbrica, per assegurar l'excel·lència de la seva producte. Per la seva banda, Gestamp, amb planta a Santpedor que és el resultat de la compra de l'antiga Metalbages, gràcies al seu projecte NAIAI4.0,s'ha endut el guardó en la categoria d'investigació i desenvolupament d'intel·ligència artificial aplicada a la planta industrial.

En la categoria d'startup més disruptiva en l'àmbit industrial, la guardonada ha estat Graphenicalab, empresa de creació de prototips, i l'empresa de sensors òptics ATTEN2 ha rebut el premi a millor equip industrial per a la fàbrica del futur.