L'Espai Plana de l'Om s'ha omplert aquest matí en la jornada «Ciberseguretat: pimes en risc», que organitza Regió7, amb el patrocini de Control Group, la col·laboració de CITTEC i Restaurant Ospi, el suport institucional d'INCIBE i els Mossos d'Esquadra, i el suport d'Evidències Digitals.

La jornada té com a objectiu analitzar i posar a debat com evitar un ciberatac i com les empreses poden posar a reguard les seves dades financeres, les dades dels seus clients i com es poden protegir, per exemple, també els plans estratègics.

Luis Hidalgo, del departament de Relacions Institucionals d'INCIBE, Albert Álvarez, cap de la Unitat Central de Delictes Informàtics del cos dels Mossos d'Esquadra i Bruno Pérez, pèrit judicial, informàtic forense i expert en ciberseguretat són els ponents que han obert la jornada. Seguidament hi ha hagut la taula d'experts on hi han debatut Sergio Martínez, country manager de Sonicwall Iberia, Álex Vázquez, systems engineer cyber security specialist de Sonicwall, Carles Gil, country manager d'Attack Simulator i Àlex Segura, responsable de Ciberseguretat i Sistemes de Control Group.

Els ponents han exposat un món de perills al qual no estan exposades només les grans empreses, sinó totes, independentment de la teva mida. Amb una àmplia diversitat d'exemples reals, s'ha il.lustrat els assistents sobre la varietat de tècniques que poden utilitzar els hackers, des del segrest de les dades de l'empresa per demanar un rescat fins a l'estafa directa a una persona concreta contactada a l'atzar.

Un dels conceptes més repetits pels experts ha estat que totes les empreses acabaran patint un atac tard o d'hora. El públic, que gairebé ha omplert les dues-centes places de la sala, estava composat principalment per professionals.