L'empresa manresana de telecomunicacions Fibracat col·labora amb el programa Invulnerables de la Fundació Santa Clara dotant de connexió a Internet famílies amb nens i nenes en situació de vulnerabilitat, perquè puguin continuar el curs escolar de forma virtual, segons ha fet saber l'empresa.

La col·laboració es concreta en el lliurament de targetes SIM de 50 gigues. En total, Fibracat posa al servei d'aquestes famílies unes 4.000 gigues mensuals de dades mòbils amb targetes SIM perquè els nens i nenes tinguin accés als continguts acadèmics que els centres educatius proporcionaran a través de les plataformes digitals per garantir la continuïtat del curs escolar.

Aquesta col·laboració de Fibracat, diu l'empresa, «respon a una petició del programa Invulnerables de la Fundació Santa Clara, un programa pilot de lluita contra la pobresa». Fibracat, assegura, «ha respost com altres vegades de manera immediata a aquesta petició». La cofundadora de Fibracat Meritxell Bautista diu que «aquesta dotació representa un esforç econòmic per a Fibracat, però creiem que els nens i nenes amb pocs recursos econòmics han de tenir les mateixes oportunitats per acabar el curs escolar i la connexió a Internet no ha de suposar un risc de pèrdua de rendiment acadèmic».

La Fundació Santa Clara presta ajuda a 102 famílies i un total de 140 nens i nenes a través de diversos programes d'atenció a la família i a la infància per assegurar les necessitats bàsiques.