Les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses van descartar que els presos independentistes puguin passar el confinament a casa seva.

El departament de Justícia va anunciar que s'analitzaria si els interns classificats amb l'article 100.2 podien fer aquest confinament domiciliar. Segons va informar el departament de Salut, ho podran fer el 15% d'aquest presos. La consellera de Justícia, Ester Capella, va denunciar les «amenaces i coaccions» del Suprem i que hagi «assenyalat amb el dit» els funcionaris de presons quan va advertir d'una possible prevaricació si es prenia aquesta decisió amb els presos de l'1-O i que demanaria la identificació dels funcionaris que l'aprovessin.

Segons Capella, el Suprem «ha volgut condicionar la seva decisió», fet que considera «inaudit, vergonyós i inapropiat d'un estat de dret». La consellera va donar suport «al costat dels treballadors públics de la Generalitat».

Segons ha informat el departament de Justícia, les juntes de tractaments dels centres penitenciaris catalans aprovaran que quinze persones recluses en segon grau i amb un 100.2 passin el confinament a casa seva de manera transitòria, mentre duri l'emergència. Això suposa el 15% del conjunt de presos en aquestes circumstàncies.

Quatre dels 15 interns que podran fer el confinament al seu domicili són del Centre Penitenciari Dones de Barcelona i ja estan a casa seva. Els onze restants són interns de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès. La junta de tractament de Quatre Camins traslladarà la decisió al jutjat de vigilància sense fer-la immediatament executiva, en espera de rebre l'aval judicial.

El jutjat informarà la fiscalia, perquè es posicioni, i posteriorment decidirà si ratifica o tomba la proposta de les presons. L'última instància és l'audiència de la demarcació.