Catalunya ha registrat més de 85.000 Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO) des de l'inici de la pandèmia de covid-19 i ja hi ha més de 625.000 treballadors que hauran de cobrar l'atur temporalment. El balanç fins aquest dimarts indica que 85.115 empreses han presentat un ERTO a Catalunya, i que hi ha 625.356 afectats. Segons les últimes dades del Departament de Treball, que ha comunicat el conseller Chakir El Homrani en una roda de premsa, el 96,1% dels expedients al·leguen una causa de força major. Només el 10% dels treballadors s'han inclòs en un ERTO que no s'ha presentat per aquest supòsit.

La gran majoria de regulacions temporals de la feina es concentren a la demarcació de Barcelona, on hi ha el 72% dels ERTO que s'han registrat a Catalunya. El 33% dels expedients s'han tramitat a la comarca del Barcelonès, el 10% al Vallès Occidental i el 9% al Baix Llobregat.

Per sectors, hi ha un gran nombre d'empreses de serveis, que representen el 82,85% del total dels ERTO. A molta distància, se situa la indústria i la construcció amb un 7,6% dels ERTO.

Les persones que s'hauran d'acollir a un ERTO a conseqüència de la crisi del covid-19 ja representen el 17,9% de la població ocupada a finals d'any.