Un llarg aplaudiment i l'entrega d'un ram de flors a la família han marcat aquest divendres a la tarda, davant les portes del tanatori de Fontanova, el primer homenatge a Pau Camp, el manresà mort la matinada de dijous en un accident a l'interior de la mina de Vilafruns, a Balsareny, en caure-li al damunt un gran bloc de roca. Ha estat un acte multitudinari, amb centenars de persones, la majoria miners de les mines de Sallent i de Súria i també companys de Montajes Rus, l'empresa subcontractada per ICL i per a la qual treballava Camp. Per a demà hi ha prevista una concentració a la rotonda del miner de Súria, a les 11 del matí, coincidint amb l'hora prevista per al funeral a Fontanova, a Manresa.

Pau Camp, de 45 anys, i fill del compositor manresà Manel Camp, va morir la matinada de dijous mentre feia tasques de substitució d'un ventilador en una galeria de la mina de Vilafruns. L'empresa i els Mossos d'Esquadra han obert una doble investigació per aclarir les causes del sinistre.

Els actes d'homenatge de la mineria s'han organitzat atesa la impossibilitat de celebrar funerals multitudinaris per l'estat d'alarma, ja que, en la fase actual de la desescalada les vetlles es poden fer amb un límit màxim de 25 persones a l'aire lliure i 15 en espais tancats. Quant als comiats, es restringeix l'assistència a 25 persones entre familiars i persones properes, a més del ministre de culte o qui oficia la pràctica de ritu funerari, segons recorda la Generalitat.