La vicesecretaria de Política Sectorial del Partit Popular, Elvira Rodríguez, ha exigit aquest dissabte al govern espanyol que "allargui" la vigència dels ERTO fins a finals d'any i a tenir en compte les "necessitats" de les empreses en la regulació dels ERTO. Rodríguez ha alertat l'executiu de Pedro Sánchez que, si no ho fa, la situació a la propera tardor pot ser "catastròfica", amb la "desaparició" d'empreses petites i mitjanes, amb un augment de l'atur i un "increment" de les persones que necessitin els serveis socials. La popular ha pressionat l'executiu i els ha emplaçat a "fer els deures" i que "es posin al dia" del pagament dels ERTO en considerar que és l'única renta que perceben milers de ciutadans d'arreu de l'Estat.

Rodríguez ha argumentat que després d'una setmana amb "males notícies econòmiques", sentir que el govern espanyol "aposta" pel comunisme en ple segle XXI és el més "desesperançador que els pot passar als espanyols".

Així, la vicesecretaria ha lamentat que el govern espanyol es plantegi "nacionalitzacions", "increments" d'impostos i "prohibir i prohibir". "Els espanyols no mereixem que el que vulguin fer és repartir la pobresa. Aquest no és el camí", ha conclòs.